1.Δημιουργείστε το δικό σας στεφάνι: πάρτε σύρμα και δέστε επάνω του αρκετά φυτά και κλαδιά ώστε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Κρεμάστε επίσης μπάλες, φωτάκια με μπαταρία, στολίδια, ακόμα και παιχνίδια των παιδιών σας. Μην ξεχνάτε να ψεκάζετε τα κλαδιά σας για να παραμείνουν φρέσκα σε όλη τη διάρκεια των γιορτών. 

2.Στολίστε το τραπέζι σας με ό,τι έχετε εύκαιρο! Ακόμα και τα κοχύλια που μαζέψατε το καλοκαίρι στις διακοπές σας ταιριάζουν σε ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με διαφορετικά κεριά, βάζα διαφορετικών μεγεθών και λουλούδια που έχετε μαζέψει από τον κήπο σας. Ένα φαινομενικά «παράταιρο» τραπέζι δημιουργεί πάντα μια όμορφη αίσθηση. 
3.Δημιουργείστε το δικό σας advent calendar: κρεμάστε φωτογραφίες και προσωπικά μηνύματα για τους αγαπημένους σας από σχοινιά στον τοίχο σας και αριθμείστε τα από το 1 έως το 24. Είναι πολύ πιο σημαντική η έκπληξη των αναμνήσεων!
4.Φτιάξτε ένα στεφάνι από ευκάλυπτο και κρεμάστε το γύρω από το τζάκι σας. Εκτός από όμορφη εμφάνιση θα έχετε και τέλειο άρωμα στο καθιστικό σας.
5.Θυμηθείτε τους αγαπημένους σας: στολίστε ένα μικρό δεντράκι με φωτογραφίες των αγαπημένων σας, ειδικά εκείνων που δεν μπορούν να γιορτάσουν μαζί σας τα φετινά Χριστούγεννα